Sens dubte és el moment dels lideratges

LEER EN CASTELLANO

Ja fa un temps que s’han incrementat de forma substancial els cursos, seminaris i jornades al voltant de reforçar i potenciar els lideratges. Aparentment pot semblar una “moda” o una estratègia comercial de moltes entitats per ser “originals” en la seva proposta formativa i apostar per introduir formacions “novedoses” i que s’apartin dels clàssics oferts fins ara. Res més lluny de la realitat.

Efectivament estem en un moment en què sembla que s’obren força oportunitats de negoci en molts àmbits i, en aquest moment, és quan més important és disposar de lideratges que entenguin el nou entorn en què ens movem. Nou entorn social, econòmic, tecnològic, etc. Una lectura adequada de tot aquest nou entorn és una garantia d’èxit futur i, al contrari, no saber interpretar-ho adequadament pot deixar a l’empresa en “fora de joc” en poc temps donat el ritme accelerat en el qual es mouen actualment tots els esdeveniments.

Però a més, si alguna cosa hauríem d’aprendre de tot el que hem passat durant aquests darrers anys, és que l’empresa ha de ser guiada i orientada sense improvisacions, amb estratègies analitzades al detall, amb establiment de plans alternatius o de contingències per si les coses no surten com pensem, i amb unes bases sòlides de recursos i mitjans, treballant amb la visió posada més al mig termini que no pas amb l’especulació del curt termini i amb unes bases ètiques en l’organització que facin de l’actuació de l’empresa un element socialment positiu.

I cal tenir present que tot això no és incompatible amb l’obtenció de beneficis, ans al contrari. Si analitzem la majoria de les empreses que prosperen de forma sostinguda, que han aguantat els sotracs de la crisi i que estan en condicions d’iniciar una nova etapa de creixement, ens adonarem que estan basades en aquests principis, mentre que les que han jugat a curt termini, al rendiment immediat per sobre del qual sigui i de qui sigui, avui ja no existeixen o estan debatent la seva actuació als tribunals.

Cal doncs un equip professional format en la tècnica i en l’ètica i deixar-se acompanyar per professionals que vagin en la mateixa línia que l’empresa, per poder aportar aquesta visió tècnica i objectiva externa que sempre és positiva i necessària.

One Response to “Sens dubte és el moment dels lideratges”

Trackbacks

  1. Sin duda es el momento de los liderazgos - Enric Rius

Deixa un comentari